Brug dine superfoods i disse lækre opskrifter!

Macabowl

En macabowl er den perfekte start på morgenen - eller aftenen, hvem er vi til at bestemme? Macapulveret passer perfekt med tropiske smage, og det er lige præcis dét denne opskrift giver dig: en følelse af tropisk varme og ferie langt, langt væk. Dette er vores bud på den perfekte macabowl:

  • 3 frosne bananer
  • 2,5 dl udskåret ananas chunks
  • 1 tsk. Maca pulver
Toppet med:
  • Passionsfrugt - Frosne blåbær - Frosne brombær - Yana kakaonibs - Yana Kokoschips

 

Maca bananbrød m. chokolade

Bananbrød er altid et kæmpe hit, og denne maca-version er ingen undtagelse. Faktisk kan der godt laves dobbelt portion allerede fra starten, for det holder ikke specielt længe derhjemme. 

Alt du skal bruge er:

  •  5 modne bananer (evt. 4, hvis der ikke ønskes at pynte med banan på toppen)
  • 200g havregryn 
  • 50g kokoschips
  • 1 spsk macapulver 
  • Vegansk, mørk chokolade
  • 1 knivspids himalayasalt 
  • 100 ml plantemælk (her brugt havremælk
  • 1 spsk. kokossukker

Fremgangsmåde: 

Blend 4 bananer, havregryn, kokoschips, macapulver, himalayasalt, plantemælk og kokossukker sammen indtil massen er jævn uden klumper. Evt. kan kokoschips og havegryn blendes først for sig selv, for at opnå en fin mel. 

Skær mørk chokolade i små stykker og rør i dejen.

Smør en brødform med kokosolie og hæld dejen i. Skær den sidste banan på langs og tryk bananerne ned i dejen. 

Bages ved 200 graders varmluft i cirka 30 minutter. Lad brødet køle af inden det spises. 

Matcha 'cheese'cake

Er det på tide at du får imponeret dine venner og familie med en vegansk kage, der ikke kun smager fantastisk, men også ser sådan ud? Så er det denne veganske matcha 'cheese'cake du skal prøve! Den er både vegansk og glutenfri, og er fyldt med matchaens gode egenskaber og antioxidanter - smagen er dog stadig syndig og lækker, præcis som en cheesecake skal være!

Alt du skal bruge er:

Til bunden: 

  • 250g dadler (uden sten) 
  • 150g valnødder (eller dine foretrukne nødder) 
  • 1 knivspids himalayasalt 

Til fyldet: 

  • 200g rå cashewnødder (der har ligget i blød i kogende vand i en time) 
  • 1/4 kop kokosmælk (det faste, tykke lag i kokosmælken) 
  • Saften fra 1-2 citroner (alt efter hvor syrlig du ønsker din kage)
  • 1/4 kop smeltet kokosolie 
  • 100 ml agave sirup
  • 50g kokosyoghurt
  • 1/4 tsk himalayasalt
  • 2 spsk matcha

Fremgangsmåde:

Læg cashewnødderne i blød i kogende vand i en time og dæk med et visestykke. 

Herefter kan du starte med at lave bunden, ved at blende dadlerne indtil du får én klump dadelmasse. Hæld dadelmassen over i en anden skål. Blend valnødder og salt indtil du får en mel-lignende konsistens. Hæld nu melen over i skålen med dadler, og ælt sammen til du får en konsistens der hverken er for klistret eller tør. Hvis massen er for klistret, tilsæt da flere nødder, og hvis massen er for tør, så tilsæt flere dadler. 

Fyld en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir og kom dadel/nøddemassen i. Pres dejen op ad kanten i springformen og sørg for at der er et jævnt lag overalt. Put springformen med dejen i fryseren mens du laver fyldet til cheesecaken. 

Herefter kan vi begynde at lave cheesecake fyldet. Hæld alle ingredienser (bortset fra matcha) i en blender og blend indtil du har fået en helt cremet konsistens uden klumper. Smag til, og se om du skal tilsætte mere citron, agave eller kokosyoghurt. 

Tag springformen ud af fryseren og hæld 2/3 dele af fyldet i springformen. 

I resten af fyldet tilsættes matcha-pulveret og der blendes en gang til. Hæld resten af fyldet over i springformen, og brug en ske til at lave små "swirls", så der kommer lidt mønster i kagen. 

Læg kagen i fryseren i 3-4 timer, og tag den ud 15 minutter før den skal serveres. 

Herefter kan kages holde sig i omkring 3 dage i køleskabet, men vi anbefaler at den opbevares i fryseren for ikke at blive for blød og kedelig. I fryseren kan kagen holde sig i op til en måned. 

Velbekomme :)

 

 

Acaibowl 

Du har helt sikkert set eller hørt om acaibowl - og med god grund! Acaibowlen er en nyfortolket og tykkere form for smoothie, der kan toppes med både crunchy granola eller friske bær, og bliver derfor til et helt måltid! Der findes uendeligt mange opskrifter på acaibowls, og det er egentlig kun fantasien og køleskabet der sætter grænser for hvordan DIN perfekte acaibowl skal laves. Vi er derfor kommet med vores bud på en helt klassisk og standard acaibowl, som du efter smag og behag kan tilpasse! 

 

 

 

 

2 frosne bananer (skåret i skiver inden de bliver frosset ned) 

  • 1 stor kop frosne hindbær, blårbær og jordbær
  • 1 spsk. acai pulver 
  • En smule mandelmælk (eller anden plantemælk) 

Blend alle ingredienserne sammen til du får en tyk, is-lignende konsistens og hæld det op i en dyb skål - prøv f.eks. vores coconut skåle for at give din acaibowl et endnu mere tropisk udtryk! 

Toppings til acaibowl:

Mmh, det bedste ved acaibowlen er næsten alle de toppings du kan tilføje for at give den et crunchy bid! Prøv f.eks. at toppe den med noget af følgende: 

  • Kokoschips
  • Kakaonibs 
  • Hampefrø
  • Chiafrø
  • Mulberries
  • gojibær 
  • Frisk frugt

Spirulinakugler 

Spirulina er fyldt med proteiner - faktisk er hele 63% af næringsindholdet rent protein! Disse søde kugler er derfor lidt af en sund snack, selvom det ikke smager sådan. Sæt blot tænderne i disse med god samvittighed. Opskriften giver omkring 23 kugler. 

Ingredienser: 

  • 200 g. solsikkekerner
  • 180 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 40 g. kokosmel 
  • 30 g. peanut butter
  • 2 tsk. spirulina 
  • Drys: kokosmel & kakaonibs

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor indtil massen begynder at hænge sammen. Puls et par gange. Jo længere du blender, desto mere modellérbar bliver dejen. Tril til kugler og vend i ønsket drys - her kokosmel og kakaonibs - og lad dem sætte sig i køleskabet. Opbevar sidenhen spirulinakuglerne i en lufttæt beholder på køl.

 

Credits: Josefine Jørgensen - instagram: fitfoodbyfine

 

Baobab-pandekager

baobab pandekagerHvad er bedre på en søndag formiddag end en stak pandekager? Ja, en stak pandekager med superfoods, selvfølgelig! Baobab har en sød og frugtig smag, hvorfor den klæder de søde pandekager helt perfekt, og giver dig et boost af fibre, vitamin C og antioxidanter. Opskriften giver cirka 12 små pandekager

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 200 g. moden banan (2 mellemstore)
  • 2 spsk. chiafrø 
  • 2 tsk. (med top) kanel
  • 1 tsk. (med top) baobabpulver 
  • Topping: friske jordbær, hindbærtoppingpeanut butter & kakaonibs

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne indtil cremet og fluffy. Fordel små klatter på panden, bred disse let ud med en dejskraber og steg så pandekagerne ved middel varme. Vend, når der er dannet god skorpe på undersiden. Opbevar eventuelle rester i en tætlukket frostpose på køl.

 

Credits: Josefine Jørgensen - instagram: fitfoodbyfine

Guarana-kakao 

Denne version af den klassiske varme kakao indeholder guaranapulver, som har et højt indhold af koffein, hvorfor dette kan være dit alternativ til en kop kaffe om morgenen. Alt du skal bruge er:

Raw kakaopulver 
  • Guaranapulver
  • Kokossukker 
  • Din foretrukne plantemælk 

Varm din foretrukne plantemælk uden at koge den. Tilsæt en spsk kakaopulver og en tsk guaranapulver og rør sammen indtil alle klumper er væk. Smag til med kokossukker, alt efter hvor sød du ønsker din kakao. Voila, start din dag perfekt med denne guaranakakao.

 

 

Chiagrød

Chiagrød giver dig den perfekte proteinrige start på morgenen uden nogle dikkedarer! 

Chiagrøden skal laves aftenen før og stå i køleskabet natten over - men så slipper du til gengæld for at bruge til på at kokkerere om morgenen, og det betyder at du kan snooze en ekstra gang! What's not to love?

 

 

 

Prøv den simple opskrift på chiagrød: 

  • 2-3 spsk chiafrø (alt efter hvilken konsistens du foretrækker) 
  • 2 dl. mandelmælk el. din foretrukne plantemælk
  • 1 knivspids vaniljekorn el. vaniljesukker

Rør ovenstående godt sammen i en mason-jar eller anden beholder, som du kan spise direkte af. Lad chiagrøden stå 3-4 timer eller natten over i køleskabet, og morgenen efter har du den lækreste chiagrød klar! 

Prøv at toppe din chiagrød med frisk frugt efter sæson, kokoschips og/eller kakaonibs for et crunchy element! 

 

Raw baobab trøfler

Disse raw baobab trøfler er simple, sunde
  og stiller din sukker/chokoladetrang! 
  Du skal bruge:
  •   2 kopper bløde medjool dadler
  •   3 spsk. raw kakao pulver
  •   1 spsk. baobab pulver
  •   1 knivspids salt
  Tilsæt alle ingredienserne i en  
  foodprocessor eller blender, og blend indtil
  du har fået en cremet og blød konsistens. 
  Form massen til små kugler og rul dem i
  raw kakao pulver. Læg dem på et stykke bagepapir og opbevar dem i køleskabet indtil de er blevet faste. Mums, velbekomme!

Raw brownie

Elsker du også brownies? Det gør vi nemlig! Og derfor var vi helt ekstatiske da vi prøvede denne opskrift af. Den er nemlig helt uden tilsat sukker, den er raw, glutenfri og selvfølgelig vegansk. Så du kan sagtens tage et ekstra stykke, helt uden dårlig samvittighed. Du skal bruge:

  • 2 kopper bløde medjool dadler (fjern stenene)
  • 125 g valnødder
  • 4 spsk. raw kakaopulver
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1 knivspids salt 
  • 50 g kokoschips
  • en halv plade mørk, vegansk chokolade (valgfrit, da dette skal smeltes og hældes udover brownien)

Blend valnødder, chiafrø og kokoschips til du får en mel-lignende konsistens. Hvis du, ligesom os, godt kan lide lidt crunch i dine brownies, så blend kun 3/4 af valnødderne, og hak resten. Hæld valnødderne op i en skål. Blend herefter dadlerne til det får en cremet og ensartet konsistens, og hæld dette op i skålen med de hakkede valnødder. Tilsæt derefter resten af ingredienserne (bortset fra den mørke chokolade), og rør godt sammen til det får den rette brownie-konsistens. Du kan justere mængden af kokosmel alt efter hvilken konsistens dejen har fået. 

Fordel massen ud på et stykke bagepapir og form det til et kvadrat. Smelt den mørke chokolade og hæld udover brownien. Drys evt. en smule kokosmel ovenpå den færdige brownie mens chokoladen stadig er flydende. Opbevar brownien i køleskabet. Mums, velbekomme!

 

Lemon-lime maca energibar

  Maca pulveret er rigt på vitaminer      
  mineraler og enzymer og egner sig derfor  
  særdeles godt til energibarer. Der findes
  utallige versioner af denne energibar, og
  det er egentlig kun din egen fantasi der
  sætter grænser for hvilke ingredienser du
  vil bruge. Vi har valgt at dele denne lemon-
  lime version, da vi synes at macapulverets
  maltede smag klæder citrusfrugternes
  syrlighed.

 

Du skal bruge:

  • 1,5 spsk. maca pulver 
  • 1 kop cashewnødder
  • 1 kop dadler
  • 1/2 kop kokosmel
  • 3 spsk. revet limeskal
  • 2 spsk. limejuice
  • 1 spsk. citronjuice

Blend ovenstående ingredienser i en foodprocessor, eller alternativt en blender, indtil den rette konsistens er opnået. Det gør ikke noget, at det ikke er blendet sammen til én cremet masse, da det vil give energibaren tekstur at der stadig er stykker af cashewnødder og dadler. Hvis massen krummer for meget kan du tilsætte lidt ekstra lime el. citronjuice for at gøre det mere medgørligt at forme. Form massen til bar-størrelser og læg på et stykke bagepapir. Opbevar energibarerne i køleskabet eller fryseren.

 

Iced matcha latte 

Har du smagt en iskølig matcha latte før? Hvis ikke, så får du her den perfekte, simple opskrift på en lækker iced matcha latte, som du kan nyde henover sommeren - eller faktisk på et hvilket som helst tidspunkt.

 Du skal bruge:

  • 2 spsk. matcha pulver
  • 2 spsk varmt vand
  • 1/4 kop lunkent vand
  • 3/4 kop af din foretrukne plantemælk - vi anbefaler soyamælk eller mandelmælk
  • Isterninger

Mix matcha pulveret med de 2 spsk. varmt vand i en lille kop for sig. Brug et bambus piskeris for det bedste resultat - og ellers, brug en gaffel eller et lille alm. piskeris. Tilsæt 1/4 kop lunkent vand og rør godt rundt igen. 

Kom isterninger og plantemælken i et andet glas og hæld derefter matcha blandingen over. Hvis matcha latten ikke er sød nok, kan du tilsætte en tsk. kokossukker eller dit foretrukne sødemiddel.

Spirulina juice/smoothie

Spirulina er simpelthen en overlegen, grøn superfood, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan tilsætte det i. Vi giver dig her vores bud på en frisk og sommerlig juice, der også kan laves til en frossen smoothieversion. Du skal bruge:

  • 1 agurk 
  • 3 store æbler (dine foretrukne)
  • 1 citron el. lime
  • 1 spsk. spirulina
  • én håndfuld mynteblade (til smoothieversionen) 

Til juice-versionen:

Kom agurken, æblerne og citronen i din juicemaskine og tilsæt derefter 1 spsk. spirulina til din færdige juice, og rør godt rundt. Nyd den kold og tilsæt et par isterninger!

Til smoothieversionen:

Kom samtlige ingredienser inkl. spirulina i din blender - tilsæt evt. et par isterninger hvis du ønsker en mere frossen version. 

 

Goji/kakaonibs energibarer

Disse lækre protein/energibarer stiller trangen til sukker og giver dig samtidig masser af næring, så du er klar til resten af dagen! Du skal bruge:

  • 1 Scoop vegansk proteinpulver m. vaniljesmag
  • 1/4 kop + 1 spsk. kokosmel
  • 1/4 kop revet kokos
  • 1/4 kop kakaonibs
  • 1/2 kop Goji Bær
  • 1 kop mandelsmør el. anden nøddesmør
  • 1/2 spsk. mandelmælk

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter mandelsmør + mandelmælk indtil du får en tyk "cookie-dough" konsistens. Pres dejen i en brownieform eller blot på et stykke bagepapir og kom i fryseren i mindst 2 timer. Ovenstående giver ca. 6 små barer. 

 

 Hampefrømælk

Plantemælk er et fantastisk alternativ til.  ko-mælk, og der er snart så mange forskellige typer plantemælk, at der er noget for enhver smag. Prøv f.eks. at lav din egen hampefrømælk. Det er billigt, det er nemt og det smager super lækkert! Alt du skal bruge er:

  • 100 g hampefrø uden skal
  • 500 ml vand
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt 
  • 2 spsk. kokossukker 

 

Blend alle ingredienserne i cirka et minut eller indtil alt er blendet godt sammen. Hvis du ønsker en helt ren mælk kan du si din mælk i en "mælkesi", men ellers gør det intet at lade de små rester af hampefrø blive i mælken. Det er super sundt og smager lækkert. 

 

Camu camu lemonade

Hvad er bedre end et glas iskoldt lemonade? Selvfølgelig en iskold camu camu lemonade, hvor du får op til til 60 gange så meget C vitamin, som hvis du spiser en enkelt appelsin! 

Det er lækkert, og det er simpelt. Alt du skal bruge er:

  • 2 spsk. camu camu pulver
  • 1/3 kop citronjuice
  • 2 spsk. kokossukker el. agave
  • 2/3 kop vand

For bedst at få opløst camu camu pulveret anbefaler vi at du kommer ingredienserne i din blender og blender i et ca. 10-20 sek. Alt efter hvor sød du kan lide din lemonade, kan du tilsætte mere eller mindre kokossukker el. andet sødemiddel. 

 

Grøn smoothie m. spirulina, chlorella og hvedegræs

Denne grønne smoothie garanterer dig et boost af proteiner, vitaminer og mineraler og er en fantastisk kombination af nogle af de bedste, grønne superfoods i verden! Du kan selvfølgelig selv bestemme om du vil bruge 1, 2 eller 3 af de nævnte superfoods, eller om du vil bytte ud en anden grøn superfood. Her vil vi anbefale alfalfa pulver eller barley græs pulver.

 

 

 

Til denne opskrift skal du bruge: 

  • 1 moden banan (frossen eller frisk) 
  • 1 kop frosne blåbær
  • 1 kop spinat
  • 1 kop grønkål 
  • 3/4 kop mandelmælk (el. vand)
  • 1 spsk chiafrø
  • ½ tsk spirulina
  • ½ tsk chlorella
  • ½ tsk hvedegræs 
  • 2 medjool dadler uden sten (valgfrit, hvis du ønsker en sødere smoothie)

Læg mærke til, at der her kun er brugt ½ tsk af hver grøn superfood, hvorfor du skal justere for mængden heraf, hvis du vælger kun at bruge 1-2 grøn superfoods. 

Blend alle ovenstående ingredienser i en blender på høj kraft indtil du har fået en cremet og ensartet konsistens.

 

 Peanubutter/chia energyballs

Der findes uendeligt mange måder at lave energyballs/bars på, og her kommer vi med endnu et bud på nogle lækre og sunde hapsere, som du kan nyde uden dårlig samvittighed. Det tager kun 15 minutter at lave og alt du skal bruge er:

  • 1 kop medjool dadler (fjern sten) 
  • 1-2 spsk. af din foretrukne peanutbutter
  • 3 spsk chiafrø
  • 1 kop havregryn
  • ½ kop vegansk chokolade el. kakaonibs (eller begge dele, hvem stopper dig??)

Blend dadler, peanutbutter, chiafrø og havregryn sammen til du får en cremet masse. Hak chokoladen og tilsæt dette (el. kakaonibs) til massen. Bland det hele godt sammen med fingrene og form til små kugler. Rul dem evt. i kokosmel, rå kakaopulver el. hvad du ellers foretrækker. Velbekomme!

 

Key lime matcha barer

Disse key lime matcha barer er det perfekte bud på en tropisk, frisk og vanedannende dessert - helt vegansk og med en masse sunde næringsstoffer. Server det for dine gæster og imponer med dine køkkenevner!

Du skal bruge:

Til bunden:

  • 1½ kop valnødder
  • 1 kop kokosmel
  • 1 kop medjool dadler uden sten
  • 1 tsk vaniljeekstrakt 
  • en smule vand
  • 1 knivspids himalayasalt 

Key-lime matcha fyldet:

  • 2½ kop rå cashew nødder (lad dem ligge i blød i en skål vand over natten)
  • ½ kop lime juice
  • 1/4 kop sirup/stevia/anden sødemiddel
  • 2 tsk. vanilje ekstrakt 
  • Revet limeskal
  • 1/3 kop kokosolie
  • 1 spsk matcha pulver
  • Kokoschips (til pynt på toppen)

Kom valnødder, kokosmel, dadler, vaniljeekstrakt, vand og himalayasalt i en food processor eller blender og blend indtil du har fået en nogenlunde ensartet konsistens. Kom massen ned i en bageform og pres godt på bunden, så der er en jævn og hård overflade. 

Hæld vandet fra cashewnødderne, der har stået i blød over natten og kom i din foodprocessor. Blend indtil du har fået en blød og cremet konsistens. Tilsæt sirup/stevia, lime juice, vanilje ekstrakt og revet limeskal til foodprocessoren og blend igen indtil konsistensen er blød og cremet. Mens du blender kan du langsomt tilføje kokosolien til blandingen. Spred blandingen ovenpå din bund og drys kokoschips og evt. mere limeskal ovenpå. Kom baren i fryseren i 2-3 timer indtil den har sat sig, og opbevar herefter i køleskabet. Velbekomme!

 

Chlorella juice

Denne green juice er fantastisk nem at lave, kræver ikke en juice presser, og er den perfekte måde at starten en søndag morgen, hvor overskuddet ikke altid er lige stort. 

Alt du skal bruge er:

  • 2,5 dl æblejuice 
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk chlorella
  • 1/2 tsk kanel

Ovenstående ingredienser røres sammen indtil chlorella og kanel er opløst i juicen, og voila - en perfekt green juice til den langsomme morgen!

 

 

 

Romkugler med chiafrø og kokosnibs

Disse romkugler er den perfekte snack til dig, der har en sød tand, men som ønsker at lave en sundere version, så de kan nydes med god samvittighed. 

Ingredienser:

  • 125g dadler
  • 50g mandler
  • 4 spsk havregryn
  • 1 spsk + 1 tsk kakaonibs
  • 1 spsk rå kakaopulver
  • 1 tsk + 1/4 tsk rom aroma
  • Chiafrø
  • Kokosrasp

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne, undtagen chiafrø og kokosrasp, i en foodprocessor.

Blend til en ensformig masse opnås.

Rul massen til otte kugler.

Tril kuglerne i chiafrø og kokosrasp

 

Credits: Caroline Kaasing Bryant


Sale

Unavailable

Sold Out