Ribs/chia marmelade


Sommeren er over os, og mange frugter er i sæson nu. Det betyder, at priserne falder, og smagen bliver bedre. Vi elsker frugter i alle afskygninger - rå, i smoothies, nicecream, i kager og selvfølgelig også i marmelade. Og hvilken bedre måde at få inkorporeret lidt fibre fra chiafrø, end ved at lave en ribsmarmelade? 
Denne marmelade kan egentlig laves med alle slags bær og frugter, så hvis du ikke bryder dig om syrligheden fra ribs, så kan du nemt skifte dem ud med hindbær, brombær, ferskner el. hvad du ønsker. 
Opskriften er nem, simpel og måske en anelse vanedannende. 

Du skal bruge:
500g ribs
Skal og saft af 1/2 lime
1 tsk ren vilje
2 spsk chiafrø
2 spsk kokossukker 

Sådan gør du:
1. Bring ovenstående ingredienser i kog i en gryde, og tilsæt en smule vand til bunden, så dine ribs ikke brænder på. Når massen koger, kan du skrue ned for varmen, og lade marmelade simre ved svag varme indtil den får den ønskede konsistens. Er du ikke fan af frugtstykker i din marmelade? Tag en stavblender og blend marmeladen til slut. 
2. Anbring marmeladen i et lukket glas og anbring på køl. 
 
Credits: Alberte Stengaard - @albertestengaard