Matcha 'cheese'cake

 

 

Er det på tide at du får imponeret dine venner og familie med en vegansk kage, der ikke kun smager fantastisk, men også ser sådan ud? Så er det denne veganske matcha 'cheese'cake du skal prøve! Den er både vegansk og glutenfri, og er fyldt med matchaens gode egenskaber og antioxidanter - smagen er dog stadig syndig og lækker, præcis som en cheesecake skal være!

Alt du skal bruge er:

Til bunden: 

  • 250g dadler (uden sten) 
  • 150g valnødder (eller dine foretrukne nødder) 
  • 1 knivspids himalayasalt 

Til fyldet: 

  • 200g rå cashewnødder (der har ligget i blød i kogende vand i en time) 
  • 1/4 kop kokosmælk (det faste, tykke lag i kokosmælken) 
  • Saften fra 1-2 citroner (alt efter hvor syrlig du ønsker din kage)
  • 1/4 kop smeltet kokosolie 
  • 100 ml agave sirup
  • 50g kokosyoghurt
  • 1/4 tsk himalayasalt
  • 2 spsk matcha

Fremgangsmåde:

Læg cashewnødderne i blød i kogende vand i en time og dæk med et visestykke. 

Herefter kan du starte med at lave bunden, ved at blende dadlerne indtil du får én klump dadelmasse. Hæld dadelmassen over i en anden skål. Blend valnødder og salt indtil du får en mel-lignende konsistens. Hæld nu melen over i skålen med dadler, og ælt sammen til du får en konsistens der hverken er for klistret eller tør. Hvis massen er for klistret, tilsæt da flere nødder, og hvis massen er for tør, så tilsæt flere dadler. 

Fyld en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir og kom dadel/nøddemassen i. Pres dejen op ad kanten i springformen og sørg for at der er et jævnt lag overalt. Put springformen med dejen i fryseren mens du laver fyldet til cheesecaken. 

Herefter kan vi begynde at lave cheesecake fyldet. Hæld alle ingredienser (bortset fra matcha) i en blender og blend indtil du har fået en helt cremet konsistens uden klumper. Smag til, og se om du skal tilsætte mere citron, agave eller kokosyoghurt. 

Tag springformen ud af fryseren og hæld 2/3 dele af fyldet i springformen. 

I resten af fyldet tilsættes matcha-pulveret og der blendes en gang til. Hæld resten af fyldet over i springformen, og brug en ske til at lave små "swirls", så der kommer lidt mønster i kagen. 

Læg kagen i fryseren i 3-4 timer, og tag den ud 15 minutter før den skal serveres. 

Herefter kan kages holde sig i omkring 3 dage i køleskabet, men vi anbefaler at den opbevares i fryseren for ikke at blive for blød og kedelig. I fryseren kan kagen holde sig i op til en måned. 

Velbekomme :)