Broccoli tops med ost og chiafrø

Denne gang har vi lavet de lækreste og sundere broccoli cheese tops med gurkemeje og chiafrø! De er det perfekte supplement til aftensmaden eller til en middagssnack. Vi er også sikre på at børnene vil elske dem, og ikke ænse broccolien ;-) Velbekomme!

broccoli cheese tops med chiafrø og gurkemeje

Du skal bruge:

Et broccolihoved
1 løg
1 hvidløg
1,5 spsk. chiafrø
1-2 håndfulde frisk basilikum
100 gr revet vegansk ost eller revet mozzarella (eller den ønskede mængde)
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. oregano
0,5 tsk. paprika
1 tsk. salt
1 dl. majsmel
4 spsk. vand
+ noget kokosolie til stegningen

Sådan gør du:

  1. Sæt chiafrøene i blød i vand.
  2. Skær broccolien i mindre buketter, samt skær stokken i mindre stykker og kom det i en foodprocessor. Du kan også hakke det fint i hånden. 
  3. Kom løg, hvidløg og kokosolie på en pande ved medium varme og steg let til de bliver lette gyldne, ca. 4 min. 
  4. Tilsæt derefter den hakkede broccoli og krydderierne og steg hele blandningen i ca. 5 min. 
  5. Kom blandingen i en skål og tilsæt majsmelen, chiablandingen og ost og vend det hele godt sammen. 
  6. Form blandingen til kugler og kom dem på en bageplade. Bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min til de ser gyldne og sprøde ud. 
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på pladen eller en rist. Nyd dem med en lækker dip eller vores moringa pesto!