Boller med hampefrø

Hvad er bedre end nybagte boller om morgenen? Her har vi lavet en nem opskrift på hjemmebagte grovboller med hampefrø!

Sunde hjemmelavede hampefrøboller med naturlig smør

Du skal bruge:

25 g gær
1 tsk sukker (til at opløse gæret)
4 dl vand
4 dl hvedemel 
1 tsk salt

3 dl rugmel
1,5 dl hampefrø (plus ekstra til topping)

Sådan gør du:

1. Put gæret i en skål og rør det med sukkeret indtil gæren "smelter" og bliver flydende.
2. Hæld vandet over
3. Tilsæt hvedemelet og saltet
4. Rør så rugmel og hampefrø i dejen
5. Der røres indtil dejen er smidig - dem må gerne være lidt våd
6. Læg et viskestykke over dejen og stil den i køleskabet - helst over natten, men som minimum 3 timer

7. Når bolledejen har hævet, sættes ovnen på 225 grader og dejen deles til boller på en bageplade
8. Man kan evt pensle bollerne med æg, men det er ikke nødvendigt
9. Drys hampefrø over bollerne og sæt dem i ovnen i 20 minutter.

10. Servér og smag bollerne!